Leidsch Dagblad, 13 juli 2009. Rubriek Etalage.

Niet alleen Nederlanders, maar ook Japanners, Amerikanen en Italianen weten B&B Bed en Beschuit aan de Beschuitsteeg inmiddels te vinden. Twee jaar na de opening in 2007 ontvangen Maria van Vonderen haar partner Esther van de Ende toeristen van over de hele wereld in hun Bed and Breakfast. Wegens het succes van het eerste éénkamerappartement en omdat de huurder vertrok, durfden ze het aan om begin dit jaar een tweede etagewoning in hetzelfde pand te openen. "We zaten niet continu vol, maar wel moesten we te vaak mensen teleurstellen. Omdat het zo goed gaat, waagden we de sprong en besloten we uit te breiden. Het is een hele investering, maar we denken het er op termijn wel uit te halen. De kamers zijn niet altijd tegelijk bezet. Daardoor kunnen we nu vaker onderhoud plegen en hebben we weer wat rust", zegt Van Vonderen.

Na een intensieve verbouwing konden de eerste gasten in april van dit jaar terecht in het nieuwe vertrek. Veel oude elementen, waaronder de schouw en de deuren, zijn in oorspronkelijke staat hersteld. De rode hoekbank is de blikvanger van de negentiende eeuwse etagewoning, de rest van de meubels is en combinatie van oud en nieuw in rustige kleuren. Gasten hebben verder een eigen keukenblok en een badkamer ter beschikking.

De meeste reserveringen worden gemaakt door toeristen, maar ook zakenmensen maken veelvuldig gebruik van de B&B. "Het leukste vind ik de enthousiaste reacties van mensen. We vinden service erg belangrijk". De gastenboeken die in beide appartementen liggen, worden dan ook gevuld met tevreden reacties. Van Vonderen leest voor: "Het is heerlijk om hier te zijn, alles is perfect geregeld. We kijken uit naar de volgende keer".