Museumpje pakken

03museum-lakenhal 2Geïnteresseerd in een cultureel uitstapje? Ook dan zit u goed in B&B Bed en Beschuit. Op loopafstand vindt u onder meer twee rijksmusea en tal van lokale museums. 

Het Rijksmuseum van Oudheden
Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie, waar jong en oud kan genieten van de beschavingen uit het oude Egypte en het Nabije Oosten, de Griekse en Romeinse wereld en het vroege Nederland.
Bezoekadres: Rapenburg 28, Leiden.
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Rijksmuseum Volkenkunde
Het museum beheert meer dan 240.000 voorwerpen en 500.000 audiovisuele bronnen vanuit de hele wereld. Er is veel aandacht voor de historische ontwikkeling van culturen.
Bezoekadres: Steenstraat 1, Leiden
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Museum Boerhaave
Museum Boerhaave is het Rijksmuseum voor de Geschiedenis van de Natuurwetenschappen en van de Geneeskunde. De collecties van het museum behoren tot de wereldtop. Ze weerspiegelen ruim vierhonderd jaar Nederlandse wetenschapsgeschiedenis.
Bezoekadres: Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden.
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Museum de Lakenhal
In hét museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad kunt u hoogtepunten uit de collectie bewonderen van Rembrandt van Rijn, de Leidse fijnschilders, Jan van Goyen, Theo van Doesburg en Jan Wolkers. In Museum De Lakenhal leert u het roemruchte verleden van Leiden kennen.
Bezoekadres: Oude Singel 28-32, Leiden.
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Naturalis
Naturalis presenteert een museum vol natuur. Temidden van miljoenen jaren oude fossielen paraderen twee dinosauriërs, een 9 meter lange maashagedis, een oerpaardje en een mammoet. Opgezette apen, roofdieren, vlinders, kevers, vissen, vogels, planten, mineralen en gesteenten tonen de geweldige variatie in de natuur.
Bezoekadres: Darwinweg 2, Leiden
Naturalis is elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

 

 Meer informatie over Leidse musea

 

 

 

 

 

 

 

(http://www.uitmetkorting.nl/museum-oudheden/korting-museum-oudheden/) aan de Papengracht 27. Aan de Steenstraat 1 ligt het Rijksmuseum voor Volkenkunde. Uiteraard kunt ook bezoek brengen aan een typisch Leids museum zoals het Boerhaave Museum of Stedelijk Museum de Lakenhal.

Kijk hier voor meer informatie over Het Rijksmuseum van Oudheden, het Rijksmsueum voor Volkenkunde, Het Boerhaave Musem of Stedelijk Museum de Lakenhal.