Leuke cafe's en restaurants in de buurt

07cafe-proeverij 2Gelijk om de hoek in de Nieuwstraat vindt u Jazz- en wijncafé De Twee Spieghels. De legandarische Ben Webster gaf hier zijn allerlaatste concert in 1973. Er zijn, vooral het weekend, veel live- optredens, ook wordt er veel gejamd. Echt een aanrader!

Het plein voor de kerk schuin oversteken en u staat bij de Hooglandsekerkkoorsteeg. In deze steeg bevindt zich café De Bonte Koe. Het prachtige interieur van Café de Bonte Koe is al meer dan honderd jaar hetzelfde gebleven. Er liggen goeie kranten op tafel, de dranken en hapjes worden met aandacht en zorg uitgezocht en er wordt met plezier gewerkt. Dit maakt de Bonte Koe een van de fijnste kroegen van Nederland. De beroemde tegeltableaus zijn het afgelopen jaar gerestaureerd.

Nog even doorlopen en u loopt tegen het oude Elisabeth ziekenhuis op de Hooigracht aan. Heel veel Leidenaars en niet-Leidenaars hebben diverse herinneringen aan dit prachtige gebouw. Het gebouw is volledig gerestaureerd en op de begane grond is tegenwoordig een Belgisch biercafe genaamd 'Olivier' met een prachtig terras in de binnentuin van het oude ziekenhuis. Je kunt hier lekker mossels eten.

Om de hoek van de Beschuitsteeg op de Nieuwstraat 7 vindt u café restaurant de Gaanderij.

Als u de Beschuitsteeg uitloopt richting Nieuwe Rijn, ziet u op de hoek gelijk eetgelegenheid  'Aan den Rijn'. U kunt hier allerlei lekkere gerechten en hapjes proeven. Prima eten kan bij Koetshuis De Burcht. Sfeervol restaurant en met een groot terras met uitzicht op de historische Burcht van Leiden.